Comparație între pantofi de antrenament încrucișat și pantofi de alergare: versatilitate și suport

Alegerea pantofilor potriviți pentru antrenament este importantă, dar cu atât de multe opțiuni, cum alegi? Aici vom analiza și compara două tipuri populare de pantofi de atletism – pantofi de antrenament încrucișat și pantofi de alergare. Ne vom scufunda în designul lor, nivelul de asistență, versatilitatea lor și unele dintre cele mai bune mărci de cumpărat.

Elemente de bază: Ce sunt pantofii de cross training și pantofii de alergare?

Înainte de a intra în detalii, să începem cu o înțelegere de bază a ceea ce sunt aceste tipuri de pantofi.

Pantofi de alergat

Pantofii de alergare sunt proiectați în primul rând pentru mișcarea înainte. Oferă amortizare pentru a absorbi șocurile și vine în diferite tipuri în funcție de nivelul de sprijin necesar pentru alergare și de arcul piciorului alergătorului.

Pantofi Cross Training

Pe de altă parte, pantofii de antrenament încrucișat sunt ca verii cu mai multe fațete ale pantofilor de alergare. Este conceput pentru o varietate de antrenamente, de la ridicare de greutăți la cardio, ceea ce îl face o alegere versatilă.

Diferențele în design

Înțelegerea diferențelor de design dintre aceste tipuri de pantofi vă va ajuta să luați o decizie informată.

Design pantofi de alergare

Pantofii de alergare se concentrează pe mișcarea înainte și au de obicei tocuri mai groase pentru a oferi o amortizare de amplitudine. Mărci precum Asics cu Gel-Kayano 27 și Nike cu Air Zoom Pegasus 38 sunt exemple ale acestui design.

Design de pantofi de antrenament încrucișat

Pantofii de antrenament încrucișat sunt proiectați având în vedere mișcarea multidirecțională. De multe ori au o bază mai largă pentru stabilitate și mai puțină amortizare decât pantofii de alergare. Reebok Nano X1 și Nike Metcon 6 sunt exemple grozave.

Suport și Confort

Nivelul de sprijin și confort pe care îl oferă un pantof va depinde în mare măsură de programul tău de antrenament.

Suport la pantofi de alergare

Pantofii de alergare oferă un nivel ridicat de sprijin pentru mișcarea înainte și sunt adesea recomandați celor care aleargă în primul rând pentru exerciții fizice. Pantofi precum Brooks Ghost 13 și New Balance Fresh Foam 1080v11 sunt cunoscuți pentru susținerea lor excelentă.

Suport în încălțăminte de cross-training

Pantofii de antrenament încrucișat oferă niveluri mai scăzute de amortizare, dar diferă în furnizarea de sprijin echilibrat pentru diferite tipuri de antrenamente. Mărci precum Under Armour cu UA Project Rock 3 și Puma cu Tazon 6 FM Cross-Trainer sunt grozave pentru asta.

Versatilitate

Când vine vorba de versatilitate, există un câștigător clar.

Versatilitatea pantofilor de alergare

Pantofii de alergare sunt grozavi pentru scopul lor specific, dar nu sunt proiectați pentru mișcare laterală sau pentru ridicarea grele.

Versatilitatea pantofilor de cross-training

Pantofii de cross-training strălucesc prin versatilitate. Designul său acceptă o varietate de tipuri de antrenament, ceea ce îl face o alegere bună pentru cei care preferă o varietate de antrenamente. Consultați Adidas Powerlift 4 și NOBULL Trainer pentru pantofi care demonstrează această versatilitate.

Rating
( No ratings yet )
Totul despre panouri de mesaje - platforme gratuite de la persoane fizice, topuri, evaluări și comparații de site-uri