Beneficiile exfolierii pentru o piele sănătoasă: un ghid cuprinzător

Te-ai întrebat vreodată de ce pielea ta își pierde aspectul strălucitor în ciuda unei rutine dedicate de îngrijire a pielii? Sau ai observat că uneori machiajul tău nu îți sta bine pe piele? Probabil pentru că ratezi un pas important din rutina ta de îngrijire a pielii: exfolierea. Acest pas esențial dezvăluie pielea radiantă, tânără, ascunsă sub straturile de celule moarte.

Ce este exfolierea?

 

Definirea procesului

Exfolierea este procesul de îndepărtare a stratului superior de celule moarte ale pielii pentru a dezvălui pielea proaspătă și strălucitoare de dedesubt. Este ca și cum ai dezlipi un strat plictisitor și datat pentru a dezvălui o versiune mai strălucitoare și lustruită a ta. Procesul natural de reînnoire a pielii face acest lucru într-o anumită măsură, dar poate fi îmbunătățit prin exfoliere conștientă.

Tipuri de exfoliere

Există două tipuri principale de exfoliere: fizică și chimică. Exfolierea fizică presupune spălarea manuală a pielii folosind substanțe granulare, în timp ce exfolierea chimică folosește acizi sau enzime pentru a dizolva celulele moarte ale pielii.

Beneficiile exfolierii regulate pentru piele

Piele proaspătă, strălucitoare

Exfolierea regulată ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii, dezvăluind pielea proaspătă și strălucitoare de dedesubt. Acest lucru nu numai că vă sporește strălucirea naturală, dar creează și o suprafață mai netedă pentru aplicarea machiajului.

Menținerea pielii sănătoase

Exfolierea stimulează procesul de reînnoire a pielii, crește circulația sângelui și promovează formarea de colagen, proteina responsabilă pentru fermitatea și fermitatea pielii.

Ajutor pentru alte produse de îngrijire a pielii

Prin eliminarea stratului superior de celule moarte ale pielii, exfolierea permite pătrunderea altor produse de îngrijire a pielii, făcându-le mai eficiente.

Exfoliante de top pe care ar trebui să-i încercați

Peeling St. Ives Fresh Skin cu granule de caise

Acest peeling fizic folosește pudră naturală de nucă pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii, lăsând pielea să arate proaspătă și strălucitoare. Este ideal pentru cei care preferă produse naturale și accesibile pentru îngrijirea pielii.

Soluția obișnuită AHA 30% + BHA 2%.

Pentru cei care preferă peelingurile chimice, The Ordinary oferă o opțiune excelentă la un preț accesibil. Această soluție folosește acizi alfa hidroxi (AHA) și acizi beta hidroxi (BHA) pentru a exfolia eficient pielea.

Exfoliant GoopGlow Microderm Instant Glow

Ca produs premium, GoopGlow combină exfolierea fizică și chimică pentru o reînnoire completă și superficială a pielii. Conține acid glicolic și minerale micro-exfoliante pentru un peeling profesional la domiciliu.

Procesul de exfoliere

Alegerea produsului potrivit

Tipul de produs de exfoliere pe care îl alegeți depinde de tipul de piele, de sensibilitate și de preferințele personale. De exemplu, pielea sensibilă poate răspunde mai bine la peelingurile chimice ușoare decât la peelingurile fizice abrazive.

Cum să-ți exfoliezi corect pielea

Începeți întotdeauna cu o față curată și umedă. Aplicați produsul de exfoliere folosind mișcări blânde, circulare, dacă acesta este un exfoliant fizic, sau aplicați un strat subțire dacă este un peeling chimic. Clătește bine și folosește o cremă hidratantă.

Cât de des ar trebui să te exfoliezi?

Cele mai multe tipuri de ten beneficiază de pe urma exfolierii de 1-2 ori pe săptămână, dar aceasta poate varia în funcție de tipul de piele și de produsul folosit. Urmați întotdeauna instrucțiunile produsului și ascultați-vă pielea.

Rezultate

Amintiți-vă mereu…

În ciuda beneficiilor semnificative ale exfolierii, utilizarea excesivă poate duce la iritația și deteriorarea pielii. Amintiți-vă că exfolierea înseamnă echilibru. Este important să găsești ceea ce funcționează pentru pielea ta unică.

FAQ

Pot să mă exfoliez zilnic?
În general, nu se recomandă exfolierea zilnică, deoarece poate provoca iritații și leziuni ale pielii. Cu toate acestea, unele produse blânde sunt destinate utilizării zilnice, așa că citiți întotdeauna instrucțiunile.
Care este diferența dintre exfolierea fizică și cea chimică?
Exfolierea fizică implică spălarea manuală pentru a elimina pielea celulelor moarte, în timp ce exfolierea chimică folosește acizi sau enzime pentru a le dizolva.
Toate tipurile de piele au nevoie de exfoliere?
Da, toate tipurile de piele pot beneficia de exfoliere. Cu toate acestea, tipul și frecvența exfolierii pot varia în funcție de tipul dvs. de piele.
Pot folosi un exfoliant fizic și chimic în același timp?
Cel mai bine este să vă abțineți, deoarece acest lucru poate fi prea dur pentru piele. Folosește întotdeauna exfoliere conform instrucțiunilor produsului.
Poate exfolierea să ajute acneea?
Da, exfolierea poate ajuta la deblocarea porilor și la reducerea aspectului acneei. Cu toate acestea, exfolierea excesivă poate agrava și acneea, așa că este important să găsiți un echilibru.

Rating
( No ratings yet )
Totul despre panouri de mesaje - platforme gratuite de la persoane fizice, topuri, evaluări și comparații de site-uri