Ghidul complet pentru alegerea obiectivului perfect al aparatului foto

O privire în lumea obiectivelor camerelor

Ghidul complet pentru alegerea obiectivului perfect al aparatului fotoProbabil ați auzit expresia „ochii sunt ferestrele sufletului”, nu? Ei bine, în lumea fotografiei, cheia acelui suflet nu este camera, ci obiectivul. Da, obiectivul este ochiul camerei tale! Acesta este un instrument esențial care vă poate face sau sparge fotografiile. Cu toate acestea, a face primii pași în lumea lentilelor poate părea puțin descurajantă. Nu vă faceți griji! Suntem aici pentru a vă ajuta.

Înțelegerea tipurilor de lentile ale camerei

Înainte de a intra în dezbaterea „care este mai bine”, să aruncăm o privire asupra diferitelor tipuri de lentile care există.

Lentile Prime

Lentilele fixe au o distanță focală constantă, ceea ce înseamnă că nu măresc sau micșorează. Sunt iubiți pentru calitatea lor excelentă a imaginii și deschiderile largi. Un exemplu popular de obiectiv prim este Canon EF 50mm f/1.8 STM, cunoscut sub numele de „nifty fifty” pentru versatilitatea sa.

Lentile cu zoom

Spre deosebire de lentilele fixe, lentilele cu zoom oferă o varietate de distanțe focale. Sunt ideale dacă doriți flexibilitate în încadrarea fotografiilor fără a schimba lentilele. Un bun exemplu este obiectivul Nikon AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR.

Factori de luat în considerare atunci când alegeți un obiectiv pentru cameră

Alegerea obiectivului perfect pentru camera dvs. depinde de mai mulți factori. Iată pe cele principale:

Corpul camerei

Nu toate obiectivele sunt compatibile cu toate camerele. Prin urmare, verificați compatibilitatea acestora înainte de a cumpăra.

Stilul de fotografie

Tipul de fotografie pe care doriți să o faceți poate determina și alegerea obiectivului dvs. De exemplu, fotografia de peisaj poate necesita un obiectiv cu unghi larg, cum ar fi Sigma 14-24mm F2.8 DG HSM Art.

Buget

Lentilele camerei pot fi o investiție semnificativă, cu prețuri variind de la câteva sute la câteva mii de dolari. Respectați-vă întotdeauna bugetul.

Comparație dintre cele mai bune mărci de lentile pentru camere foto

Ghidul complet pentru alegerea obiectivului perfect al aparatului fotoSă aruncăm o privire mai atentă la unele dintre cele mai bune mărci de lentile pentru camere pentru a vă ajuta să luați o decizie informată.

Canon

Canon este un gigant în lumea fotografiei. Ele oferă o gamă largă de lentile. Unul dintre cele mai bune obiective ale lor este Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM.

Nikon

Obiectivele Nikon sunt cunoscute pentru claritatea și fiabilitatea lor. Un exemplu este obiectivul Nikon AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR.

Sigma

Sigma oferă lentile de înaltă calitate, adesea la prețuri mai mici decât concurența. O alegere populară este obiectivul Sigma 18-35mm F1.8 Art DC HSM datorită deschiderii sale rapide.

Recomandările noastre de top pentru lentile

Acum să ne uităm la unele dintre cele mai bune recomandări care ar putea merita banii.

Cel mai bun obiectiv Prime: Canon EF 50mm f/1.8 STM

Cu o claritate excelentă și o deschidere strălucitoare la un preț rezonabil, acest obiectiv este grozav pentru cei interesați de portrete sau fotografie de stradă.

Cel mai bun obiectiv cu zoom: Nikon AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR

Dacă doriți un obiectiv versatil care poate face față aproape orice, acest obiectiv cu zoom Nikon este o alegere excelentă.

Cel mai bun obiectiv cu unghi larg: Sigma 14-24mm F2.8 DG HSM Art

Pentru peisaje sau arhitectură spectaculoase, Sigma 14-24mm nu vă va dezamăgi prin calitatea impresionantă a imaginii și unghiul larg de vizualizare.

În concluzie

Alegerea obiectivului perfect al aparatului foto înseamnă ceea ce vrei să obții cu fotografia ta. Indiferent dacă fotografiați peisaje uluitoare, surprindeți cele mai fine detalii ale unei naturi moarte sau înghețați un subiect în mișcare rapidă, există un obiectiv care este perfect pentru dvs. Poate dura ceva încercări și erori, dar odată ce găsești obiectivul perfect, nu există nicio limită pentru fotografiile uimitoare pe care le vei crea!

FAQ

  • Pot folosi orice obiectiv de marcă pe camera mea?
  • Nu este necesar. În timp ce unele obiective pot fi folosite pe diferite camere cu ajutorul unui adaptor, cel mai bine este să folosiți obiective create special pentru marca dvs. de cameră.
  • Care este mai bine: un obiectiv fix sau un obiectiv cu zoom?
  • Fiecare tip are propriile sale avantaje. Lentilele fixe oferă în general o calitate mai bună a imaginii și performanțe mai bune în condiții de lumină scăzută, în timp ce obiectivele cu zoom oferă mai multă flexibilitate în încadrare.
  • Ce înseamnă numărul „f/” de pe obiectivul meu?
  • Numărul „f/” este valoarea diafragmei obiectivului. Valori mai mici înseamnă o deschidere mai mare, care permite trecerea mai multor lumini și creează o adâncime mică de câmp.
  • Care obiectiv este cel mai bun pentru fotografia de portret?
  • Pentru fotografia de portret, se folosește de obicei un obiectiv cu o distanță focală de 50 mm până la 85 mm, cum ar fi Canon EF 85 mm f/1.8 USM.
  • Merită banii lentilele scumpe?
  • Lentilele la prețuri mai mari oferă de obicei o calitate mai bună a construcției, o calitate a imaginii și performanță în condiții de lumină scăzută. Cu toate acestea, există o mulțime de lentile de buget care produc și imagini grozave. Depinde de nevoile și bugetul dumneavoastră specifice.
You may also like...